Špagety s lososem

Tyhle špagety jsou ideální k večeři, když přijdete z práce a chcete mít vaření za 10 minut z krku. Já je miluju s rostlinnou alternativou smetany, která je pro mě lépe stravitelná, ale určitě můžete použít i klasickou smetanu na vaření. Myslím, že tohle jídlo dokáže uspokojit i v den, kdy máte chuť na nějakou (s odpuštěním) prasárnu, ale nechcete kazit svoje plány na cestě k figuře do plavek :).
Na 2 porce:
- 80 g syrových špaget
- 100 g uzeného lososa
- 100 g čerstvého špenátu
- 200 ml sójové smetany
- půlka malé cibule
- 2 stroužky česneku (já měla i medvědí)
- kapka olivového oleje
- lžička másla
- sůl a pepř
Na pánvi rozehřejeme máslo s kapkou oliváče a zpěníme cibulku nakrájenou na jemno. Po chvíli přidáme česnek a čerstvý špenát (jestli máte, přidejte i nakrájený medvědí česnek), promícháme a přilijeme sójovou smetanu. Osolíme a opepříme. Po chvilce vaření přidáme uvařené špagety, uzeného lososa.