Chléb s vejci a houbami

Chléb s vejci a houbami

Naprosto jednoduchá klasika, která k podzimnímu období patří. To je smaženice. Pokud jste milovníky hub, stačí vám v lese najít hrstku, ze které vykouzlíte za 10 minut skvělou večeři. My byli na houbách o víkendu v Jeseníkách a bohužel musím konstatovat, že všichni měli plné koše, jen my dva jsme měli „plné“ tři hrsti. To, co vidíte na fotce, je náš úlovek za dvě hodiny. Ale tahle večeře rozhodně potěšila. Zkuste osmažit vejce a houby zvlášť namísto klasické smaženice, houby si na pánvi zaslouží vyšší teplotu než vejce, proto dosáhnete skvělé konzistence celého jídla.

Na 2 porce:

  • 3 vejce
  • pár lesních hub
  • polovina cibule
  • rukola
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • máslo
  • kmín
  • sůl
  • pepř
  • chléb

Na rozehřátou pánev s olejem a máslem dáme nakrájené houby. Prvních pár minut nemícháme, aby houby nepustily vodu, po pár minutách začneme promíchávat a přidáme nakrájenou cibuli a česnek, drcený kmín, vše osolíme a opepříme. V tomto momentě si na druhou pánev s troškou oleje a máslem vyklepneme tři vejce, osolíme, opepříme a pomalu mícháme bílky, žloutky se pokusíme udržet nedotčené. Plotýnku pod vejci můžeme vypnout v momentě, kdy jsou bílky hotové, a rozmíchat do nich žloutky. To nám zajistí, že míchačky zůstanou krásně vláčné.

Pak už stačí čerstvý chleba potřít troškou másla, přidat rukolu nebo petržel, vejce a navrch houby. Dozdobíme cibulí.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *