Salát s černou čočkou a omeletou

Tenhle salát je celkem rychlovka, takže potěší, když zrovna nemáte moc času na vaření. Zároveň je ale jídlo perfektně syté, díky černé čočce a vejci dostanete i dávku potřebných bílkovin. Snad vás, stejně jako mě, uspokojí kombinace teplých surovin na svěžím salátu. Nebojte se to trochu přehnat s citrónem, protože vejce, brambory i sladká pečená mrkev si s kyselou chutí rozumí.
Na 2 porce:
- 2 větší brambory
- 2 větší mrkve
- 2 vejce
- 2 hrsti černé čočky
- směs salátových listů
- oliváč a máslo
- citrón
- hrubozrnná hořčice
- sůl a pepř
Nakrájíme brambory na menší kousky, mrkev na hranolky, osolíme, opepříme a pokapeme oliváčem. Pečeme v troubě na 180°C , dokud nebudou brambory měkké.
Dáme si vařit černou čočku.
V míse si promícháme směs salátů s hrubozrnnou hořčicí, citrónovou šťávou, oliváčem, solí a pepřem. Snažte se to s chutí trošku přehnat.
Na pánvi si na roztopeném kousíčku másla a kapce oliváče připravíme omeletu ze dvou vajec a trošky vody. Nezapomeneme osolit.
Teď už všechno dáme dohromady. Do mísy nasypeme ochucený salát, vařenou černou čočku, navrstvíme pečené brambory a mrkev, navrch srolujeme omeletku a doladíme bylinkami.