Salát s černou čočkou a omeletou

Salát s černou čočkou a omeletou

Tenhle salát je celkem rychlovka, takže potěší, když zrovna nemáte moc času na vaření. Zároveň je ale jídlo perfektně syté, díky černé čočce a vejci dostanete i dávku potřebných bílkovin. Snad vás, stejně jako mě, uspokojí kombinace teplých surovin na svěžím salátu. Nebojte se to trochu přehnat s citrónem, protože vejce, brambory i sladká pečená mrkev si s kyselou chutí rozumí.

Na 2 porce:

  • 2 větší brambory
  • 2 větší mrkve
  • 2 vejce
  • 2 hrsti černé čočky
  • směs salátových listů
  • oliváč a máslo
  • citrón
  • hrubozrnná hořčice
  • sůl a pepř

Nakrájíme brambory na menší kousky, mrkev na hranolky, osolíme, opepříme a pokapeme oliváčem. Pečeme v troubě na 180°C , dokud nebudou brambory měkké.

Dáme si vařit černou čočku.

V míse si promícháme směs salátů s hrubozrnnou hořčicí, citrónovou šťávou, oliváčem, solí a pepřem. Snažte se to s chutí trošku přehnat.

Na pánvi si na roztopeném kousíčku másla a kapce oliváče připravíme omeletu ze dvou vajec a trošky vody. Nezapomeneme osolit.

Teď už všechno dáme dohromady. Do mísy nasypeme ochucený salát, vařenou černou čočku, navrstvíme pečené brambory a mrkev, navrch srolujeme omeletku a doladíme bylinkami.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *