Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

Ideální čas pro tuhle polévku je určitě léto, ale já na ní měla takovou chuť… Pokud se vám podaří sehnat dobrá masitá červená rajčata, udělejte si jí kdykoliv. Největším benefitem na polévce z pečených rajčat je to, že všechno naházíte do pekáčku, dáte do trouby a po upečení jenom rozmixujete. Takže čas u plotny je asi 10 minut. Kéž by to takhle šlo se vším 🙂 Můžete si pohrát s bylinkami, dochutit semínky, oříšky, sýrem, prostě co vám přijde pod ruku. Fantazii se meze nekladou. Já vám dám základní recept, se kterým nemůžete šlápnout vedle. Gró této polévky je opravdu a jenom v dobré chuti rajčat.

Na 4 porce:

  • 8 ks velkých červených rajčat
  • 1 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • bazalka
  • parmezán

Rajčata omyjeme, rozpůlíme a vyskládáme do pekáčku řezem dolů. Přidáme cibuli pokrájenou na měsíčky, neoloupané stroužky česneku, osolíme, opepříme a zakapeme větší než malou dávkou olivového oleje. Pečeme na 200 °C asi 40 minut. Poté vyjmeme stroužky česneku, oloupeme je a vše přemístíme do hrnce. Přidáme bazalku a rozmixujeme do hladka. Rajčata vždy pustí tolik vody, že je polévka tak akorát hustá. Na talíři dozdobíme parmezánem, olivovým olejem a čerstvě mletým černým pepřem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *