Těstoviny s „ratatouille“

Těstoviny s „ratatouille“

Báječná a hřejivá pečená zelenina, která potěší nejen v zimě, ale i chladnějších letních dnech. Tuhle červenou parádu plnou chuti si můžete dát klidně samotnou, s pečivem, k masu… Je tolik variant. Nebojte se řádit s pořádnou dávkou bylinek, které dokážou doladit každé jídlo.

Na 4 porce:

  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 1 paprika
  • 400 g rajčat v plechovce
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • tymián
  • rozmarýn
  • bazalka
  • balsamico
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • těstoviny

Nejprve si připravte pečenou zeleninu: na kousky nakrájený a vypocený lilek*, cuketu a papriku zakápneme oliváčem, přidáme čerstvý tymián a rozmarýn, sůl a pepř a pečeme na 180°C tak dlouho, dokud nebude paprika změklá, ale pořád v pevném stavu.
Poté založíme v hrnci na rajčatovou omáčku: na oliváči osmažíme červenou cibuli s troškou cukru, potom přidáme česnek, tymián a rozmarýn, balsamico (já mám bílé, je boží), sůl, pepř a zalijeme plechovkou krájených rajčat a asi 2 deci vody. Alespoň půl hoďky povaříme. Myslete ale na to, že stará Italka má omáčku na plotně půl dne 🙂

Nakonec pečenou zeleninu přimícháme do omáčky. Servírujeme s těstovinami, s pěknou dávkou bazalky, případně i petrželky, zákápnuté oliváčem.

* Pokud jste lilek nikdy nepřipravovali, věřte, že nejlepší bude, pokud ho nakrájíte, řádně osolíte a necháte vypotit. Po nějakých 20-ti minutách stačí kapky vody z lilku vysušit utěrkou a dále s ním pracovat.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *